lørdag 17. juni 2006

Router bytte og diverse

I kveld har jeg byttet ut routeren her hjemme som tryna både nå og da. Gamle routeren var en SMC 7004VBR router som krasjer både nå og da. Nye routeren er en Zyxel Presige 324 som er i en helt annen klasse enn SMC routeren. Den fungerer utrolig bra på alle måter, web grensesnittet er fint og jeg trenger ikke restarte routeren for hver minste endring. En gang ikke for å bytte ip adresse måtte jeg restarte routeren. Imponerende. Alt i alt fungerer web konfigurasjonen meget bra. En annen ting som er bra er at den har mulighet for static route, noe som SMC`en ikke har. Jeg kan da legge inn routene i routeren og slipper og legge dem inn på hver eneste maskin. Av faste router så har jeg en mot nettet som Axis cam`en er tilkobling, i tillegg har jeg faste router mot VPN nettet mot hybelen. Om jeg skal finne noe negativt, så kan jeg nevne at det er bare mulighet for å forwarde 10 porter, men det holder egentlig for meg.
Ellers i dag så har vi grilla, er Fjordingsmartna i Lom nå, men jeg har ikke vært der. Har bare holdt meg hjemme og slappet av i dag. Skjer egentlig ikke så veldi mye at det er noe å skrive om. Anne Jorunn er forresten på besøk her i helga, Laila er i Trondheim en tur.
Har også bestilt deler til å bygge portabel 2 meters antenne som beskrevet her. Skal bli spennende. Får ta meg en tur på en fjelltopp og teste den ut når jeg får den ferdig.